Poticaji za dobre turističke ideje

Natječaj koji bi mogao biti objavljen u jesen izuzetno je zanimljiv turističkim djelatnicima koji žele razvijati svoje poslovanje.

Opći cilj ovoga natječaja iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’ je produljenje turističke sezone i podizanje konkurentnosti turističke destinacije i malih i srednjih poduzetnika  kroz povećanje kvalitete i dodatne ponude hotela.

Prihvatljive aktivnosti su:
-početna ulaganja koja se odnose na:
A. Ulaganja u izgradnju i opremanje novih ili rekonstrukciju i opremanje postojećih građevina koje će po završetku investicije ispuniti minimalne uvjete i uvjete za kategoriju 3, 4 ili 5 zvjezdica jedne od sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata iz skupine HOTELI: hotel, aparthotel, turističko naselje, hotel baština ili difuzni hotel (sukladno važećim propisima iz ugostiteljstva i turizma ), te obveznu izgradnju i/ili realizaciju dodatnih sadržaja koji će doprinijeti produljenju turističke sezone i atraktivnosti ponude na destinaciji.
B. Ulaganja u izgradnju i/ili realizaciju dodatnih sadržaja postojećih ugostiteljskih objekata iz skupine HOTELI, kategorije 3, 4 ili 5 zvjezdica: hotel, aparthotel, turističko naselje, hotel baština ili difuzni hotel, koji će doprinijeti produljenju turističke sezone i atraktivnosti ponude na destinaciji, bez ili sa ulaganjem u obnovu (održavanje) i opremanje predmetnih smještajni objekata, uz uvjet podizanja postojeće kategorije za najmanje jednu zvjezdicu (sukladno važećim propisima iz ugostiteljstva i turizma )
-specijalizirani treninzi, ako su izravno povezani s projektom za koji je odobrena regionalna potpora
-savjetovanja, ako su izravno povezana s projektom za koji je odobrena regionalna potpora
-sudjelovanje na sajmovima i predstavljanje novog turističkog proizvoda, ako je izravno povezano s projektom za koji je odobrena regionalna potpora

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti je od 1.000.000 – 10.000.000 kuna.

Stopa sufinanciranja iznosi 40% od ukupno prihvatljivih troškova.

 

Želite li iskoristiti ovu priliku kontaktirajte nas na ; info@tetida.eu