Internacionalizacija poslovanja MSP-ova KK.03.2.1.07 Trajno otvoreni poziv

Pin it

U svibnju 2017. godine otvara se trajni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte Internacionalizacije poslovanja malih i srednjih poduzeća. Poziv je otvoren od 03.05.2017. do 31.12.2017. godine, a prijavitelji mogu biti sva mala i srednja poduzeća iz bilo koje djelatnosti.

Predmet poziva je jačanje međunarodne konkurentnosti MSP-ova olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda/usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.

Svrha poziva je povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Prihvatljivi prijavitelji su sve pravne ili fizičke osobe koje su mikro, mali ili srednji poduzetnik. Prijavitelji moraju djelovati pojedinačno. Partnerske organizacije i partnerstvo bilo koje vrste nisu prihvatljivi.

Sljedeće kategorije aktivnosti smatraju se prihvatljivima:

  • nastupi na međunarodnim sajmovima izvan RH
  • prezentacije MSP – ova u okviru međunarodnog sajma izvan RH na kojem prijavitelj sudjeluje kao izlagač
  • troškovi istraživanja inozemnog tržišta
  • izrada promotivnog materijala za nastup na međunarodnom sajmu izvan RH
  • sudjelovanje na B2B poslovnim razgovorima/susretima
  • informiranje i vidljivost
  • troškovi usluga vanjskog stručnjaka za vođenje projekta.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 37.500.000,00 HRK, najniži iznos bespovratnih sredstava je 100.000,00 HRK, a najviši iznos bespovratnih sredstava je 1.000.000,00 HRK. Intenziteti potpora su 65% prihvatljivih troškova (srednje poduzeće) i 85% prihvatljivih troškova (mikro i malo poduzeće)

Krajnji rok prijave je 31. prosinca 2017. godine, a poziv je otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Više o samom pozivu kao i natječajnoj dokumentaciji možete pronaći na web stranici: http://www.eu-projekti.info/natjecaji/internacionalizacija-poslovanja-msp-ova-kk-03-2-1-07-trajno-otvoreni-poziv.

 

 

Newsletter

Facebook